Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Voor 16.00 uur besteld, morgen bezorgd

Persoonlijk advies op maat

Wij staan al 10 jaar voor u klaar

Filters

Filters

In veel productieprocessen is de toepassing van filters onmisbaar. Filters kunnen onder andere dienen voor het filteren van vloeistoffen en luchtstromen. Vloeistoffilters dienen voornamelijk voor het filteren van vloeistoffen in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, staalindustrie, papierindustrie en automobielindustrie. Luchtfiltratie wordt voornamelijk toegepast in productieprocessen waar schadelijke stoffen of stofdeeltjes verwijderd moeten worden. Bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, werkplaatsen en luchtbehandelingsinstallaties in ziekenhuizen en laboratoria. Ook wordt luchtfiltratie regelmatig toegepast in industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie.

Spuitcabine filters
spuitcabine filters

Spuitcabine filters

Luchtfiltratie
luchtfiltratie

Luchtfiltratie

vloeistoffiltratie
vloeistoffiltratie

Vloeistoffiltratie

Spuitcabinefilters

Bij Omnial vindt u verschillende spuitcabinefilters. Het aanbod verschilt onder andere van paintstop filters, honeycomb filters, voorfilters, paint boxen, vouwfilters, plafondfilters en zakkenfilters. Als extra service is het mogelijk om de filters door Omnial op maat te laten snijden, zodat ze precies passen in uw spuitcabine of spuitruimte.

Luchtfiltratie

Bij Omnial wordt voor het filteren van luchtstromen een divers aanbod aan filters aangeboden. Zo bestaat het assortiment van Omnial uit lucht- en stoffilters. Deze filters dienen enerzijds voor het reinigen van de inkomende lucht, en anderzijds voor het opnemen van de verfnevel aan de onderkant van de spuitcabine. Door het gebruik van deze filters wordt voorkomen dat stofdeeltjes het uiteindelijke spuitresultaat verpesten. Daarnaast zorgen dit soort filters voor een propere ventilatie en draagt de filtratie bij aan een gezondere werkomgeving van de spuiter. Alle typen filtermaterialen zijn onbrandbaar en bieden een optimaal stof- en lakopnamevermogen.

Ook is bij Omnial luchtfiltratiematerialen voor de chemische- en metaalverwerkende industrie verkrijgbaar. In dit soort sectoren is het filteren van de lucht nodig om zo negatieve invloeden op bepaalde producten te voorkomen. Voor deze toepassing vindt u bij Omnial verschillende zakkenfilters, geschikt als voorfilter voor luchtbehandelingsunits, variërend van filterklasse G4 tot F9.

Vloeistoffilters

Ook voor vloeistoffilters kunt u bij Omnial terecht. Het aanbod aan vloeistoffilters bestaat uit filterzakken, verkrijgbaar in hoogwaardige filtratiematerialen, waaronder vilt, polyester, katoen, nylon, polypropyleen, nomex en PTFE. De retentiewaarden waarin de filters verkrijgbaar zijn, verschillen van 1 submicron tot 2000 micron, en zijn dus geschikt voor verschillende toepassingen.